fbpx
Сьогодні
15:49 13 Бер 2019

У Берліні в громадському транспорті продаватимуть "квитки для жінок"

Фото DW

У Берліні транспортна компанія BVG оголосила про введення "квитків для жінок".

18 березня, в День рівності зарплат, жінки зможуть купити денний проїзний зі знижкою в 21% – такий в середньому розрив між оплатою праці жінок і чоловіків в Німеччині, пише DW.

Квиток можна буде придбати в берлінському метро. В автоматах BVG буде вказано, що жінки можуть купити квиток за 5,5 євро замість звичайних 7 євро.

У компанії відзначають, що скористатися ним можуть і трансгендери. Якщо чоловіки вирішать купити квиток зі знижкою, то вони будуть вважатися безбілетниками.

Розрив у зарплатах між чоловіками і жінками в Німеччині залишається одним з найвищих в Європі. У 2010 році він становив 23%, в 2018-му – 21%.

Щоб звернути увагу на цю проблему, в Німеччині в кінці березня проводять День рівності зарплат: у цьому році він випадає на 18 березня. 77-й день року має символічне значення: при сьогоднішній різниці в оплаті праці в Німеччині середньостатистичної жінці потрібно пропрацювати на 77 днів більше, щоб отримати стільки ж грошей, скільки середньостатистичний чоловік отримує за рік.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: