fbpx
Сьогодні
17:41 13 Бер 2019

Розкрадання в оборонці: Луценко звинуватив журналістів програми "Наші гроші" у фальсифікації листувань

Фото gp.gov.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко звинуватив журналістів програми "Наші гроші" в фальсифікації листувань фігурантів розкрадань у держконцерні "Укроборонпром".

Про це він заявив на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної ради, передає РБК-Україна.

За словами Луценка, злив цих даних журналістам стався у вересні 2018 року.

"Чому розслідування з'явилося саме в розпал передвиборної кампанії я не коментую", – додав генпрокурор.

Глава ГПУ стверджує, що експертиза показала відсутність у листуванні деяких діалогів, які зафіксовані в сюжеті програми "Наші гроші".

"Немає деяких фраз і фрагментів, які були опубліковані в журналістському розслідуванні", – уточнив він.

Також Луценко заявляє, що у справі про розкрадання в Укроборонпромі були вилучені і досліджені три телефони, але на них немає деякої інформації, яку показало видання "Bihus.info", повідомляє УП.

За його словами, за поданням ГПУ Київський науково-дослідний інститут судових експертиз провів експертизу 3 телефонів і одного диску, який спеціалісти МВС скачали з цих телефонів

"І встановив, що інформація, скачана з 3 телефонів у середині 2017 року на диск, не була монтованою, або до неї не було жодного стороннього втручання. Це означає, що тепер ця інформація може стати предметом слідства НАБУ – у разі, якщо воно захоче розпочати це слідство по своїй підслідності про розкрадання коштів чи зловживання службовим становищем тощо, – а також ДБР щодо можливих корупційний дій будь-яких правоохоронців – ГПУ, НАБУ, ДФС тощо", – сказав Луценко.

Він також додав, що під час аналізу "того, що є на диску, і того, що нам показував пан Бігус, (з'ясувалося – ред.), що не все співпадає".

"Я не вповноважений проводити аналіз того, чого нема на дисках, але є у пана Бігуса, але скажу, наприклад, що лише побіжно мої прокурори говорять, що розмови, показані Бігусом між Жуковим і Павлом Букіним – це керівник теперішній, здається, концерну Укроборонпром, – що такої переписки в цих трьох телефонах немає", – сказав Луценко.

За його словами, усе це має стати предметом діяльності ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: