fbpx
Сьогодні
19:14 13 Бер 2019

Офіційно: в Україні заборонили Boeing 737 Max

У зв'язку з авіакатастрофою в Ефіопії Державна авіаційна служба видала рішення з безпеки польотів щодо призупинення льотної експлуатації літаків Boeing 737-8 MAX та 737-9 MAX.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, у своєму рішенні Державіаслужба згадує дві недавні катастрофи Boeing 737 MAX.

Так, у повідомленні наголошується, що у зв'язку з катастрофою літака Boeing 737-8 MAX, точні причини якої ще розслідуються, авіаційна адміністрація країни розробника літака (FAA) видала аварійну директиву льотної придатності AD 2018-23-51 (що пізніше була замінена остаточною Директивою льотної придатності), що вимагала певних змін до Льотного керівництва літака (AFM) щодо процедур та обмежень діапазону перекладання горизонтального стабілізатора.

"Після цих дій відбулася інша катастрофа. На початковій стадії відповідного розслідування другої катастрофи не можна виключити, що однакові причини могли привести до обох подій. Відразу після другої події FAA видала CANIC (Continued Airworthiness Notification to the International Community) 2019-03, в якому викладено інформацію про подальше розроблення щодо коригувальних заходів", – сказано у повідомленні.

Вказано, що Європейське Агентство з безпеки польотів (EASA) прийняло рішення, що для забезпечення підтримання льотної придатності літаків моделей Boeing 737-8 MAX і Boeing 737-9 MAX можуть бути необхідні подальші дії.

"З причин, описаних вище, в очікуванні додаткової інформації, Європейське Агентство з безпеки польотів (EASA) вирішило видати Аварійну директиву льотної придатності та призупинити комерційні транспортні перевезення двох моделей літака зазначених вище до, в межах або з території, зазначеної у положеннях Угоди щодо Європейського союзу", – додали у Державіаслужбі.

Нагадаємо, що у низці країн світу заборонили польоти Boeing 737 MAX після катастрофи в Ефіопії.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: