fbpx
Сьогодні
16:19 13 Бер 2019

НАБУ не передає матеріали про схеми в "Укроборонпромі", - САП

Голова Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що НАБУ не передає матеріали справи про схеми в "Укроборонпромі".

Про це він розповів на засіданні тимчасової слідчої комісії в парламенті, передає РБК-Україна.

За його словами, 2 березня 2016 року НАБУ зареєструвало справу про постачання на суму 56 млн гривень на Харківський бронетанковий завод фіктивними підприємствами.

"Ми посилали лист заступнику директора НАБУ Гізо Углаве про зниження інтенсивності розслідування. Нам відповіли, що на це не вистачає часу і що його будуть розслідувати тільки з гарантіями, що вона потрапить до суду", – повідомив Холодницький.

За його словами, на одному зі спільних засідань детектив НАБУ навіть запропонував передати справу в поліцію.

"Створювалася видимість, що справа не лежить, що в ній щось робиться. Процесуальним керівникам не представялась інформація про листування НАБУ і "Укроборонпрому". Ми ці листи вперше побачили в журналістському розслідуванні, хоча у НАБУ немає повноважень видавати такі документи", – додав глава САП.

Холодницький стверджує, що його відомство почало власне розслідування після публікації першої частини розслідування програми "Наші гроші" про схеми в "Укроборонпромі".

"В зафіксованому листуванні Рогоза або Жуков навіть скидали детективу текст листа, який на підприємства повинно було відправляти НАБУ", – уточнив він.

Холодницький також зазначив, що САП витребувала у НАБУ матеріали справи, однак їх досі не передали, нібито під приводом того, що "документи досі зшивають".

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: