fbpx
Сьогодні
14:48 13 Бер 2019

Львів зобов’язав своїх гостей платити туристичний збір

Міська рада Львова затвердила ставки туристичного збору для внутрішнього та в'їзного туризму за кожну добу тимчасового розміщення у місті.

Про це йдеться на сайті міськради Львова.

"Керуючись Податковим кодексом України, Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів", відповідно до ст. ст. 25, 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада ухвалила затвердити ставки туристичного збору ..", – йдеться у повідомленні.

Тож за ночівлю у львівському помешканні українські та закордонні туристи повинні будуть платити податки за кожну добу тимчасового розміщення у відсотках від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом (4173 грн від 1 січня 2019 року – Еспресо):

  • при вартості тимчасового розміщення для однієї особи за одну добу до 350 грн. включно – 0,2% (8,3 грн)
  • при вартості тимчасового розміщення для однієї особи за одну добу від 350 грн. до 750 грн. включно – 0,3% (12,5 грн)
  • при вартості тимчасового розміщення для однієї особи за одну добу від 750 грн. до 1200 грн. включно – 0,4% (16,7 грн)
  • при вартості тимчасового розміщення для однієї особи за одну добу від 1200 грн. – 0,5% (21,9 грн)

"У разі, якщо надання послуг тимчасового розміщення здійснюється шляхом надання окремого номера (кімнати), квартири, житлового будинку чи іншого об'єкта житлової нерухомості, під вартістю тимчасового розміщення для цілей пункту 1 цієї ухвали слід розуміти загальну вартість номера (кімнати), вартість оренди квартири, житлового будинку чи іншого об'єкта житлової нерухомості (незалежно від кількості проживаючих)", зазначено у повідомленні.

Відомо, що ухвала набирає чинності з 1 квітня 2019.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: