fbpx
Сьогодні
17:29 13 Бер 2019

Ліга Чемпіонів УЄФА і Ліга Європи: перші гучні сенсації

Цей сезон єврокубків ще на своїй стадії кваліфікацій подарував глядачам чимало сенсацій. Групова стадія також була сповнена сюрпризів, чого тільки варта поразка Ліверпуля від клубу Црвена Зірка. Початок стадії плей-офф також вирішив не затягувати з гучними новинами. Давайте подивимося, чим нас дивували минулого тижня ЛЧ і ЛЕ.

Ліга Чемпіонів — фаворити вибувають

Минулого тижня Ліга Чемпіонів УЄФА подарувала дві сенсації. Амстердамський Аякс просто розмазав на Сантьяго Бернабеу Реал Мадрид, який до цього три рази поспіль ставав переможцем ЛЧ. Друга новина вийшло навіть більш гучною — Манчестер Юнайтед вибив ПСЖ. І ось про цей матч хотілося б поговорити більш детально.

Ще до початку зустрічі парижани практично забезпечили собі прохід в чвертьфінал. Перемога в гостях з рахунком 2:0 — це чудовий результат. До домашньої зустрічі ПСЖ підходили в статусі фаворита, навіть без своєї головної зірки — Неймара. Що було далі всі знають: помилка захисників, мокрий м'яч, який не зміг зловити Буффон і призначення пенальті на 90-ій хвилині у ворота парижан.

І обговорення чесності цього 11-ти метрового займали перші сторінки головних спортивних видань. УЄФА порахувало пенальті справедливим з наступних причин:

  • Гравець перебував у межах штрафного майданчика.
  • Гравець зіграв рукою.
  • Але найголовніше, рука збільшує розмір корпусу, а значить було отримано перевагу.

Багато хто з глядачів трансляції матчу онлайн, можуть сказати, що такі пенальті на останніх хвилинах в матчах Ліги Чемпіонів УЄФА не ставлять, але суддя діяв згідно з правилами. Інше питання – може, варто переглянути самі правила?

Ліга Європи — Арсенал на межі вильоту

Ліга Європи

Без сенсацій минулого тижня не залишилася і Ліга Європи. Для канонірів матч почався якнайкраще — швидкий гол і контроль м'яча. Але друга жовта картка Сократіса повністю зруйнувала план на гру. Залишившись вдесятьох, Арсенал не зміг стримати натиск французів і пропустив три м'ячі.

Все це робить шанси лондонців на прохід в наступний етап Ліги Європи сумнівними. Але в цьому сезоні ми бачили і не такі камбеки в серії. А знаючи підхід Унаї Емері, можна розраховувати, що Ренну в гостях доведеться дуже нелегко. Однак французи мають дуже хороший заділ. Складаючи ці фактори воєдино, ми можемо отримати потенційно найвидовищніший матч у фіналі Ліги Європи.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: