fbpx
Сьогодні
18:26 12 Бер 2019

"Таке планується і сьогодні": Мороз розповів, як у 2007 році виправляли протоколи на виборах

У 2007 під час парламентських виборів президент Ющенко послав чартерний літак в Одесу, де у Соціалістичної партії України на той час була найбільша підтримка, а також на Закарпатті. І виявилося, що у нас не вистачило 22 тисячі голосів до прохідного бар'єру. Тоді, як лише в Одесі ми (ред. – СПУ) взяли додатково 30 тисяч голосів. Ми тоді пройшли в парламент. Протоколи переписали.

Про це він заявив в інтерв'ю для Рубрика.

"Так, протоколи переписали. Це не раз було. Балога тоді запитав: "А скільки голосів не вистачає?". Кажу: "22 тисячі". Він: "Боже! Чого Ви вчора не сказали, ми б 200 тисяч дописали". Це елементарно у них робилося. Так, до речі, планується і на нинішніх виборах", – розповів Мороз.

За його словами, ЦВК тут ні при чому. Це все на місцях закладається.

"У 2012 році на парламентських виборах у місті Миронівка у моєму окрузі дописують Онищенку 4 тисячі голосів. В одному райцентрі, де менше 13 тисячі населення! Даємо протоколи з мокрими печатками, звертаємося до Генеральної прокуратури, ЦВК. Отримуємо відповідь, що "факти не підтверджені". А на дільницях дописували 500, 750 (щоб легше було рахувати) голосів. Роздавали гроші головам районних дільничних комісій, зобов'язуючи під розписку роздати членам комісії. А хто не підпишиться, завтра полетить з роботи. Так "учила" голова РДА. Члени комісії, як правило, вчителі, бюджетники", – наголошує Мороз.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: