fbpx
Сьогодні
12:21 12 Бер 2019

Президент не виконав свою обіцянку щодо розслідування вбивства Шеремета, - CPJ

Убивство журналіста, одного з керівників "Української правди" Павла Шеремета досі не розкрите, тому що президент не прагне правосуддя, або є сили, які його стримують від дій у цій справі.

Про це в інтерв'ю "Громадському" заявив керівник Комітету захисту журналістів (CPJ) Джоел Саймон.

Він нагадав, що у 2017 році президент Петро Порошенко пообіцяв, що будуть результати розслідування, про які він прозвітує на прес-конференції.

"Але вона (прес-конференція – ред.) так і не відбулася. Чи то президент не прагне правосуддя, чи то існують якісь сили в Україні, які його стримують від дій у цій справі", – сказав Саймон.

За його словами, те, що вбивство журналіста за понад 2,5 роки не розкрили, вкрай бентежить і засмучує.

"Це дуже чіткий меседж для тих, хто вбиває журналістів в Україні, що їм усе може зійти з рук, і що влада не спроможна розслідувати такі злочини і притягнути відповідальних до правосуддя", – заявив Саймон.

Він також нагадав, що керівництво Комітету захисту журналістів приїздило до Києва влітку 2017 року, спілкувалося з президентом, співпрацювало з українськими дипломатами і чиновниками в Києві.

"Петро Порошенко знав, що йому усіляко раді допомогти і надати міжнародну підтримку в розслідуванні. Ми зверталися до європейської влади, і вони хотіли надати підтримку, однак українська сторона на співпрацю не пішла", – розповів очільник CPJ.

На його думку, причина таких дій української влади полягає в тому, що "український уряд або не хоче, або не може захистити журналістів, особливо в критичний момент історії, коли журналістам доводиться ризикувати".

Разом з тим Саймон запевнив, що CPJ не полишатиме цю справу.

"Ми не зупинимося. Немає різниці, скільки часу на це піде, але ми будемо порушувати це питання за кожної нагоди. Я сподіваюся, що всім людям, причетним до цього злочину, або ж які покривають його, це просто так не минеться. І одного дня (можливо, це станеться нескоро), вони постануть перед правосуддям", – сказав Саймон.

Він також вірить, що понесуть покарання і замовники вбивства засновника "Української правди" Георгія Гонгадзе.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: