fbpx
Сьогодні
15:58 12 Бер 2019

На Вінниччині на птахофабриці встановили біогазову станцію потужністю 12 МВт

На Ладижинській птахофабриці Вінницької області добудовано першу чергу біогазового комплексу потужністю 12 МВт. Установка працюватиме на курячому посліді та генеруватиме електроенергію з біогазу і технологічний пар.

Як повідомляє Держенергоефективності, це не перший біогазовий проект агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт». У першу чергу комплексу на птахофабриці вже інвестували близько 20 млн доларів. У майбутньому потужність біогазової електростанції планується збільшити до 20 МВт. Такі біогазові станції вигідні, адже дозволяють ефективно утилізувати відходи та водночас забезпечити агропідприємство необхідними енергоресурсами.

Виробництво електроенергії з біогазу стає все більш затребуваним. У 2018 році біогазові потужності зросли на третину: із 34 МВт (21 установка) на кінець 2017 р. до 46 МВт (33 установки) на кінець 2018 року, з яких: 28 МВт потужностей, що працюють на агровідходах та 18 МВт – на сміттєзвалищах.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: