fbpx
Сьогодні
11:37 12 Бер 2019

Коломойський має плани повернути Приватбанк і "за ціною не постоїть", - ЗМІ

Господарський суд Києва може прийняти рішення про скасування націоналізації ПриватБанку, йдеться в повідомленні Telegram-каналу Newsroom, який ведуть журналістки Тетяна Ніколаєнко і Оксана Денисова.

Станом на 27 лютого у справі вже пройшло перше слухання. Суддя дав позивачам 10 днів для збору доказів, оскільки їхні представники не принесли на засідання навіть договору купівлі-продажу акцій банку.

"За нашими даними, Господарський суд повинен прийняти рішення про скасування націоналізації ПриватБанку. Рішенням суду Коломойський і Боголюбов також повинні бути відновлені в реєстрі юридичних та фізичних осіб як власники банку", – йдеться в повідомленні.

За інформацією Newsroom, заступник голови Верховного Суду, керівник Касаційного господарського суду при Верховному Суді Богдан Львов є другом юриста бізнесмена Ігоря Коломойського Андрія Богдана, який керує виборчою кампанією шоумена Володимира Зеленського.

"Однак джерела вважають, що Львов вступить в цю гру вже на стадії касації, а до того рішення будуть прийматися за допомогою грошових "заносів" суддям першої та другої інстанції", – пише Newsroom.

"Коломойський хоче повернути собі банк і за ціною не постоїть", – сказало джерело.

За інформацією журналістів, після судового рішення про скасування націоналізації бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов нібито планують провести збори акціонерів банку і знову призначити головою правління Олександра Дубілета, який займав аналогічну посаду до націоналізації. Підкреслюється, що проти нього не відкривалися кримінальні провадження.

"У разі відмови діючих керівників банку пустити їх туди за рішенням суду олігархи розглядають варіант відстоювання своєї позиції за допомогою людей в формі і з кийками. Джерела, знайомі з функціонуванням судової системи, стверджують, що завершення процесу не може відбутися раніше, ніж через півроку, після проходження трьох інстанцій", – зазначає Newsroom.

18 грудня 2016 року Кабінет міністрів прийняв рішення про входження держави в капітал Приватбанку.

Згідно з цим рішенням, держава в особі Міністерства фінансів стала власником 100% акцій, а Приватбанк було докапіталізовано на суму 116,8 млрд грн.

3 липня 2017 року Міністерство фінансів України вирішило докапіталізувати Приватбанк ще на 38,6 млрд грн. Перший транш у 22,5 млрд грн було надано банку в липні 2017 року, другий на 16 млрд грн – в грудні.

Результати незалежного розслідування компанії Kroll свідчать, що Приватбанк був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій як мінімум протягом 10 років до націоналізації, що завдало збитків банку мінімум на $5,5 млрд.

Екс-власники намагаються скасувати націоналізацію в судовому порядку. 14 лютого Коломойський і кіпрська Triantal Investments LTD подали позов до Мінфіну, Фонду гарантування вкладів і Укргазбанку про визнання недійсною націоналізації ПриватБанку. Позивачі просять визнати рішення про націоналізацію недійсним в частині, яка стосується прав Коломойського на 41,66% акцій і прав Triantal Investments LTD (належить Коломойському та Боголюбову) на 16,57% акцій.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: