fbpx
Сьогодні
23:27 12 Бер 2019

Ініціатива "Хто замовив Гандзюк" звернулись до ТСК через саботаж розслідувань нападів на активістів в Одесі

Віталій Устименко - громадський активіст з Одеси, автомайданівець, один зі "списку Гандзюк". 5 червня минулого року на Віталія було скоєно напад. Двоє невідомих завдали хлопцеві ножових поранень. Замовників нападу не названо.

Ініціативна група "Хто замовив Катю Гандзюк?" звернулась до Тимчасової слідчої комісії Верховної ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів з проханням втрутитись у саботаж розслідування нападів на громадських активістів в Одесі.

Зазначається, що справа в тому, що Приморський районний суд Одеси постановив задовольнити клопотання захисту нападників на Віталій Устименко і повернув прокуратурі їхній обвинувальний акт на доопрацювання.

Справа відносно замаху на життя Віталія Устименко досі перебуває у Слідчому Управлінні Національної поліції Одеської області, і не передана в Головне слідче Управління Служби безпеки України. Через це вона не може бути об'єднана з кримінальними провадженнями по замахам на Михайла Кузаконя та Григорія Козьму не дивлячись на те, що в якості підозрюваного в організації цих злочинів фігурує одна й та ж особа – Євген Лисицький.

"Вчора Віталій помітив, що за ним стежать. Тиск на активістів продовжується. І ми вважаємо, що справа не буде розслідувана до тих пір, поки нею займатимуться місцеві правоохоронці, підконтрольні діючому меру Одеси Генадію Труханову, якого і критикував Віталій", – йдеться у заяві.

У зв'язку із цим активісти закликали Тимчасову слідчу комісію Верховної ради України: звернутися до Генеральної прокуратури України з питаннями щодо передачі справи замаху на життя Віталія Устименка до Головного слідчого управління Служби безпеки України та об'єднання із провадженнями щодо замахів на Михайло Кузаконя та Григорія Козьму.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: