fbpx
Сьогодні
11:47 11 Бер 2019

Президентські рейтинги: Гриценко піднявся на 4 місце

За даними опитування соціологічної групи Рейтинг, шоумен Володимир Зеленський і далі лідирує в президентському рейтингу.

Результати опитування свідчать, що за Зеленського готові віддати свої голоси 24,7% тих, хто визначився та має намір голосувати.

https://www.slideshare.net/Ratinggroup/ss-135599192?ref=https://nv.ua/ukraine/politics/vybory-2019-troyka-liderov-ne-izmenilas-gricenko-vyshel-na-chetvertoe-mesto-opros-50010113.html

Другу позицію займає Юлія Тимошенко з 18,3% підтримки, третє місце у Петра Порошенка – 16,8%.

За Анатолія Гриценка готові віддати свої голоси 10,3% респондентів, які визначилися, за  Юрія Бойка – 9,9%, за Олега Ляшка – 5,7%, за Ігоря Смешка – 3,3%, за Олександра Вілкула та Євгенія Мураєва – по 2,7%.

За останній тиждень зміцнили свої позиції Гриценко й Тимошенко.

Рейтинг кандидатів на березень 2019

Майже чверть не визначилися з вибором кандидата.

Найбільше непевних серед найбідніших виборців, опитаних, які зазвичай найактивніше голосують на виборах, респондентів старшого та середнього віку, більше серед жінок в центрі та на заході країни.

Зеленський має найміцніші електоральні позиції у південно-східних областях. У Києві та в центрі він конкурує з Тимошенко й Порошенком.

Чинний президент має міцні позиції у Галичині та Заході.

Лідер "Батьківщини" має сильну підтримку у центрально-західних регіонах та півночі країни.

Найвищий рівень підтримки Гриценка – на Галичині, а Бойка – у південно-східних областях та особливо на Донбасі.

Зеленський – лідер симпатій серед респондентів, які голосуватимуть вперше (це майже кожен десятий виборець кандидата), а також серед респондентів, які не часто голосують на виборах.

Серед респондентів, які завжди голосують, артист ділить першість із Тимошенко та Порошенком, також у цій категорії мають відносно кращі позиції Гриценко та Бойко.

Рівень довіри до кандидатів у президенти такий: Зеленський – 43%, Тимошенко – 28%, Гриценко – 26%, Порошенко – 24%, Ляшко – 19%, Бойко – 18%. При цьому найвищий рівень недовіри мають Порошенко (69%) й Ляшко (71%).

Однак 22% опитаних вважають, що наступним президентом буде Порошенко. У перемогу Тимошенко вірять 20%, Зеленського – 18%.

Соціологи "Рейтингу" опитали 5000 осіб віком від 18 років за методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності – не більше 1,5%.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: