fbpx
Сьогодні
16:22 11 Бер 2019

Еко-винахід: українці створили з картону дешевий теплообмінник для економії енергії

Компанія з Дніпра розробила теплообмінник для економії теплової енергії з картону.

Завдяки отриманому ваучеру від ЄС та ЄБРР українці представили вентиляційне устаткування Cardboard AHU з рекуперацією до 300м3/год з доступним терміном окупності, передає ecotown.com.ua.

Як зазначають розробники, економія картонний рекуператор коштуватиме всього 300 євро і заощаджуватиме до 2000 кВт-год теплової енергії на рік.

Примітно, що нині представлене на ринку обладнання з рекуперацією коштує від 600 до 2500 євро.

 Українці розробили з картону дешевий теплообмінник для економії теплової енергії

«Пристрій виготовлений не з металу, а з гофрокартону підійде для вентиляції невеликих площ – квартир, приватних будинків, офісів, де не матиме значного навантаження на корпус, – зазначають розробники. – Таке виробництво зменшує і собівартість, і кількість викидів CO2».

Cardboard AHU дозволить українцям мати вдома якіснішу й здоровішу вентиляцію за провітрювання, яке супроводжується протягами й пилом знадвору. До того ж пристрій підтримує рівень вологості у приміщеннях у холодну пору року, завдяки переходу вологи між стінками рекуператора.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: