fbpx
Сьогодні
12:38 10 Бер 2019

Європі необхідно об'єднатись, щоб стримувати Росію, - президент Латвії

Вейоніс заявив, що Європі необхідний "стримуючий фактор", щоб РФ не напала на ще одну європейську країну

Європі слід бути єдиною і пильною через агресивну політику Росії, яку вона демонструє з 2014 року для "досягнення геополітичних цілей". Про це заявив президент Латвії Раймондс Вейоніс, передає Spiegel.

Вейоніс додав, що Європі необхідний "стримуючий фактор" щоб уникнути повторення ситуації з Україною.

"Нам потрібен надійний стримуючий фактор, щоб в один прекрасний день Росія не напала на іншу європейську країну, як на Україну", – заявив він.

Вейоніс вважає, що не можна недооцінювати вплив Росії на Латвію, оскільки багато латвійських громадяни дивляться російське телебачення, а уряд Росії намагається чинити вплив на російськомовні ЗМІ в країні, "запустивши там свою пропаганду".

Він також заявив, що всі країни Балтії з самого початку були категорично проти проекту газопроводу "Північний потік-2" і їхня позиція незмінна.

"Канцлер (Ангела Меркель, – ред.) знає, на наш погляд, "Північний потік-2″ – це насамперед геополітичний проект Росії. Між тим, Німеччина і Франція домовилися про компроміс, це хороша основа для спільного європейського шляху в енергетичній політиці", – вважає президент.

Також Вейоніс зазначив, що Кремль напередодні виборів у Європарламент намагається зміцнити проросійські сили в ньому, домагаючись "розколу Європи".

"Важливо дати зрозуміти громадянам (Євросоюзу, – ред.), що вони стоять перед важливими виборами, йдеться про наше майбутнє", – підкреслив він.

Нагадаємо, Німеччина привітала ініціативу президента Франції Еммануеля Макрона з реформування Європейського Союзу.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: