fbpx
Сьогодні
09:05 10 Бер 2019

Росія намагається загострити конфлікти в Україні для впливу на вибори, - Politico

Фото Reuters

Росія намагається загострити політичну ситуацію та сприяти міжетнічним і міжконфесійним конфліктам в Україні, щоб вплинути на виборчу кампанію.

Президентські вибори в Україні все ближче, і Кремль не обиратиме інструментів для втручання у них. Росія скористається всіма можливостями, іщоб втрутитись у кожну сферу суспільного життя, пише Politico у статті "Чому Захід знов полюбив Порошенка".

Москва цілиться на хиткий стан української економіки, корупцію, кібератаками та громадським невдоволенням, пишуть автори Politico.

За даними видання, мета Кремля – привести до влади менш антиросійський уряд. Росія прагне створити в Україні кращі умови для впливу Путіна, а для цього їх потрібно дестабілізувати ситуацію в країні.

За п'ять років війни Україні вдалось віддалитись від Росії на велику відстань – отримати широку підтримку на Заході для введення серйозних економічних санкцій проти Росії. Суттєво зменшився культурний вплив Росії, з'явилась заборона на російські телеканали та соцмережі.

Натомість використання української мови у ЗМІ та школах вдалось збільшити. Новостворена Православна церква України завдала відчутного удару по історичних претензіях Москви до Києва, це коштуватиме російській церкви мільйонів доларів в церковній власності. Окрім того, створення ПЦУ значною мірою підриває вплив Путіна на Україну.

Путін очікував, що Україна виснажиться під впливом агресії з боку Росії. У СБУ кажуть, що з початку виборчого сезону Росія витратила сотні мільйонів доларів для впливу на вибори в Україні. Кремль намагається загострити політичну ситуацію та сприяти міжетнічним і міжконфесійним конфліктам.

Окрему увагу Росія приділила кібератакам проти українських чиновників і Центральної виборчої ради країни, а ще – своїй кампанії дезінформації в соцмережах.

Видання наголошує, що не варто недооцінювати прагнення Путіна відновити вплив на українське суспільство. Масштаби російського втручання в українську політику можуть лише здатися малоймовірними.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: