fbpx
Сьогодні
19:50 10 Бер 2019

Киян закликали підтримати петицію щодо встановлення дефібриляторів у метро

У столиці триває збір підписів під петицією № 8520 "Установка дефібриляторів в київському метрополітені".

Про це передає KV.

Експерти впевнені, що реалізація такої ініціативи є дійсно важливою, оскільки може врятувати чиєсь життя. Підтримати документ закликала й в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

За словами радника начальника КП "Київський метрополітен" Наталії Макогон, згідно загальноукраїнської статистики, 63% випадків смерті серед українців були викликані серцево-судинними захворюваннями, тому установка дефібриляторів – пристроїв для допомоги при раптовій зупинці серця – на станціях метро дійсно має сенс, щоб врятувати чиєсь життя.

"Вартість якісного автоматичного дефібрилятора – в районі 2 тис. євро. Це виключно ціна закупівлі, зрозуміло, що потрібно розраховувати додатковий кошторис на запасні запчастини, обслуговування цього обладнання, а також проект, щоб їх встановити", – додала Макогон.

Експерти відзначають, що в метрополітені варто встановлювати тільки спеціальні автоматичні дефібрилятори з голосовими підказками, якими зможуть користуватися і нефахівці.

"Тільки якщо була виконана голосова інструкція, дефібрилятор може спрацювати. Але цього мало – він працює тільки коли серце неправильно працює або не працює взагалі ", – розповів президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк.

За словами автора сюжету, прискорити реалізацію даного проекту може кожен киянин, проголосувавши за відповідну петицію на сайті Київради. До кінця голосування залишилося близько півтора місяців, а проголосувати за петицію № 8520 повинні 10 тис.кіевлян.

Закликала підтримати проект зі встановлення дефібриляторів в столичному метрополітені та в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: