fbpx
Сьогодні
23:47 09 Бер 2019

Винних у сутичках у Києві і Черкасах притягнуть до відповідальності, – МВС

Фото Reuters

Винних у спровокованому мітингарями з "Національного корпусу" вуличному насиллі під час сутичок із правоохоронцями в перебігу масових заходів у Києві і Черкасах буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

Про це заявили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

"Заявлений мирний громадський протест політичної сили "Національний корпус" проти вчиненого злочину посадовцями оборонної сфери не повинен переходити межу закону і перетворюватися на інші злочини", — йдеться у заяві.

"Очевидно, що багато серед агресивно налаштованих юнаків хотіли "хардкору", а не справедливості і законності. Прошу справжніх патріотів думати про країну, а не розкручувати спіраль ненависті і хаосу, яка руйнує країну не менше, ніж корупція, проти якої ви справедливо протестуєте", — заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, слова якого наведені в повідомленні.

Як нагадали у МВС, у Києві правопорушники намагалися силою прорвати кордон поліцейських, застосували газ дратівливої дії і піротехніку. Правоохоронці були змушені застосувати у відповідь фізичну силу і спецзасоби. Під час сутичок потерпіли двоє правоохоронців.

Нагадаємо, у Черкасах під час охорони громадського порядку в центрі міста, де відбулись масові заходи з участю великої кількості громадян, під час від'їзду президента України представники "Національного корпусу" намагались заблокувати кортеж голови держави і почали провокувати на бійку пересічних черкащан і поліцію. Активісти спробували прорватись на сцену, застосовуючи піротехніку. Правоохоронці застосували поліцейські заходи примусу. Внаслідок сутичок постраждало щонайменше 15 правоохоронців.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: