fbpx
Сьогодні
15:30 09 Бер 2019

Відбулося вручення Шевченківської премії

Фото АПУ

У суботу, 9 березня 2019 року, на 205-ту річницю з дня народження Тараса Шевченка, на Тарасовій горі (Канів, Черкащина) за участі президента Петра Порошенка відбулося щорічне вручення Національної премії України ім. Тараса Шевченка.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Премію, зокрема, присуджено режисерові Роману Бондарчуку за повнометражний ігровий фільм "Вулкан", публіцистові Богдану Гориню за есе-колаж "Святослав Гординський на тлі доби" у двох книгах, режисерові-постановнику Ростиславу Держипільському за вистави "Енеїда" Котляревського, "Вона – Земля" Стефаника, "НАМLЕТ" Шекспіра, "Оскар і Рожева Пані" Шмітта Івано-Франківського національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.

Також президент вручив премію письменниці Оксані Забужко за книгу "І знов я влізаю в танк…", художникові Василю Чебанику за проект "Графіка української мови", художньому керівникові – головному диригентові Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо Володимиру Шейку за аудіозаписи творів українських композиторів до Фонду Українського радіо, концертні програми 2013-2018 років.

Національна премія України імені Тараса Шевченка на 2019 рік установлена у розмірі 200 тис. грн кожна.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: