fbpx
Сьогодні
14:51 09 Бер 2019

Facebook подав до суду на двох українських хакерів

Фото Reuters

Facebook подав до суду на двох київських хакерів, які за допомогою шкідливих розширень браузера відфільтровували дані профілю користувачів соцмережі та списки їхніх друзів.

Про це повідомляє The Daily Beast.

Андрій Горбачов і Гліб Случевський використовували онлайн-вікторини для встановлення шкідливих розширень браузера. Вони нібито використовували розширення браузера для накладення своїх рекламних оголошень на стрічку новин Facebook, коли користувачі заходили через інші браузери. Можливо, ці онлайн-анкети використовувалися для оброблення імен друзів у рекламній копії, імітуючи форму багатьох справжніх рекламних оголошень Facebook.

Чоловіки використовували псевдоніми, такі як "Олена Стельма", "Аманда Пітт" і "Ігор Коломієць". Їхня схема працювала з 2016 року по жовтень 2018 року.

Facebook стверджує, що ця схема була розрахована на російськомовних користувачів. Це завдало збитків у понад 75 тис. доларів, які витратили для боротьби з цією схемою.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: