fbpx
Сьогодні
23:25 09 Бер 2019

Деякі спостерігачі на виборах від громадських організацій можуть співпрацювати з бойовиками на Донбасі, - ЦВК

Громадські організації, яким ЦВК надала дозвіл мати офіційних спостерігачів на виборах, можуть бути причетними до співпраці з незаконними збройними формуваннями на Донбасі та до підтримки терористичної діяльності в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії.

До ЦВК з таким повідомленням звернулися представники громадської організації "Громадський рух підтримки реформ". Вони планують перевірку офіційних спостерігачів з інших громадських організацій, бо ті можуть мати за мету повалення конституційного ладу і територіальної цілісності України. До того ж деякі з них можуть співпрацювати з бойовиками в Луганській та Донецькій областях.

Також у ЦВК зазначають, що деякі ЗМІ поширюють інформацію про можливе застосування сили офіційними спостерігачами від громадських організацій. На їхню думку, таке можливо, якщо будуть фальсифікації. Однак у ЦВК вважають неприпустимими ці дії, адже це зловживання правами, наданими офіційним спостерігачам.

Центральна виборча комісія звернулася до Служби безпеки України з проханням здійснити перевірку цієї інформації та відреагувати в разі виявлення підстав. До того ж у комісії закликають спостерігачів дотримуватися вимог закону під час спостереження за перебігом виборчого процесу на президентських виборах.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: