fbpx
Сьогодні
18:09 08 Бер 2019

"Вирішальний вибір": Мей зробила важливу заяву щодо Brexit

За 21 день до запланованого Brexit прем'єр-міністр Британії Тереза ​​Мей заявила, якщо парламент відхилить її угоду про вихід наступного тижня, Британія може ніколи не вийти з Європейського союзу.

Про це повідомляє Evening Standard.

Наступного вівторка Палата громад повинна провести друге голосування щодо угоди Мей про Brexit. У сьогоднішній промові в Грімсбі Мей застерегла: "Ніхто не знає", що відбудеться, якщо парламентарі відхилять її угоду.

"Наступного тижня у парламентарів у Вестмінстері буде вирішальний вибір: підтримати угоду про Brexit або відмовитися від неї. Підтримайте її, і Велика Британія покине Європейський союз. Відхиліть її – і ніхто не знає, що трапиться", – сказала Тереза Мей.

"Ми можемо не залишити ЄС протягом багатьох місяців, ми можемо піти без відповідного захисту, що надається угодою. Аби ми можемо взагалі ніколи не вийти", – додала вона.

Мей також закликала ЄС дати ще один поштовх, щоб вийти з глухого кута, який склався навколо митного контролю між Ірландією і Північною Ірландією.

За її словами, не лише британські депутати повинні будуть зробити важливий вибір наступного тижня, але і "свій вибір повинен зробити також Євросоюз".

"Ми (Британія та ЄС – ред.) обоє учасники цього процесу. Вихід Британії з угодою – в інтересах Європи. Рішення, яке Європейський союз прийме протягом наступних кількох днів, матиме великий вплив на результати голосування", – заявила Мей.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: