fbpx
Сьогодні
15:40 08 Бер 2019

В'ятрович знову висловився за скасування вихідного на 8 березня

В Україні 8 березня втратило первинний сенс, який полягав в боротьбі за права жінок, тому цей день повинен бути робочим

Про це заявив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передають "Факти".

"Треба розуміти, що і в Україні, і в пострадянських країнах не йдеться про день боротьби за права жінок. Йдеться про так званому Міжнародний жіночий день. І таке формулювання плюс статус вихідного (який це свято має якраз на пострадянському просторі, лише в декількох країнах світу, які як раз не відзначаються успіхами в боротьбі за права жінок) і призвели до того, що день, присвячений боротьбі за права жінок, втратив своє початкове правозахисний значення", – зазначив В'ятрович.

За його словами, це свято перетворився на звичайний, коли просто вітають жіночу частину суспільства.

"У першому варіанті нашого законопроекту ми пропонували заміну цього свята. Але в ході громадського обговорення більшість учасників було проти цього. Тому ми від цього відмовилися", – пояснив він.

В'ятрович також додав, що залишилося пропозицію скасування вихідного дня на 8 березня. Законопроект пропонує повернути йому первинне правозахисне значення.

"І перш за все – змінити назву, говорити саме про боротьбу за права жінок. Тому що Україна є державою, яка ще потребує затвердження жіночих прав. І ми вважаємо, що цього може і повинен допомогти якраз скасування вихідного в цей день", – підкреслив він.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: