fbpx
Сьогодні
15:59 08 Бер 2019

У Таїланді планують збудувати найбільший у світі плавучий сонячний парк

Таїланд планує побудувати найбільший у світі плавучий сонячний парк, щоб забезпечити електроенергією другу за величиною економіку Південно-Східної Азії та збільшити частку чистої енергії в країні

Державний орган з виробництва електроенергії Таїланду (EGAT) до 2037 року планує розмістити 16 сонячних електростанцій загальною потужністю понад 2,7 ГВт на дев'яти водосховищах, пише RenewableEnergyWorld.

Будівництво плавучих сонячних електростанцій ведеться в рамках плану переходу Таїланду на відновлювані джерела енергії. Відповідно до прийнятої урядом програми в 2037 році частка ВДЕ в енергетиці Таїланду має бути не менше 27%.

«Як тільки ціни на сонячне обладнання почали знижуватися, багато розробників звернули увагу на водосховища, підключені до енергомереж, – каже Дженні Чейз, глава аналітичного відділу BloombergNEF в Лондоні. – Схоже, що це відмінна комбінація довгострокового і добре структрованого планування, і окремі проекти в цій галузі вже втілюються».

Розміщення сонячних електрсотанцій на поверхні наявних резервуарів ГЕС означає, що EGAT не доведеться вкладати великі кошти в інфраструктуру. Плавуча сонячна ферма підключиться до тих же мереж і поліпшить продуктивність гідроелектричної станції, згладжуючи перепади напруги в періоди посух і обміління річок.

В майбутньому її обладнають літій-іонними акумуляторами для зберігання надлишків виробленої енергії. Вісім із запропонованих проектів більш ніж удвічі перевищують за розміром найбільшу на сьогодні плавучу сонячну електростанцію – китайський проект на 150 МВт в провінції Аньхой. Найбільшою в Таїланді стане станція на греблі Сірікіт, яка повинна почати роботу в 2035 році. Її потужність складе 325 МВт.

Тендер на реалізацію першого проекту відкриється через два місяці. Брати участь зможуть як тайські, так і іноземні компанії. Держава виділить $ 63 млн на будівництво плавучої сонячної ферми на 45 МВт на греблі Сіріндхорн на півночі країни. Почати роботу перша станція повинна вже в наступному році.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: