fbpx
Сьогодні
16:25 08 Бер 2019

У США зареєстрували нові ліки проти депресії. Кажуть, це "прорив"

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США FDA схвалила перший за десятиліття новий вид лікування депресії – спрей для носа на основі седативного кетаміну

Про це пише Gizmodo.

Нові ліки під торговою маркою Spravato будуть вироблятися фармацевтичним підрозділом Johnson & Johnson's, компанією Janssen Pharmaceuticals. В його основі лежить не сам кетамін, а його хімічний родич – ескетамін.

Назальний спрей Spravato будуть прописувати лише вузькій групі пацієнтів, які погано реагують на інші типи лікування важкої депресії – тобто для людей, які не реагують, принаймні, на два інших антидепресанти.

Препарат необхідно приймати разом зі стандартним антидепресантом, при цьому кожну дозу слід вводити під суворим медичним наглядом. Самі пацієнти після прийняття ліків будуть перебувати під наглядом не менше двох годин, перш ніж їм буде дозволено покинути клініку.

"Давно існує потреба в додаткових ефективних методах лікування стійкої до лікування депресії, серйозного і небезпечного для життя стану. Контрольовані клінічні випробування, в яких вивчалися безпека і ефективність цього лікарського засобу, поряд з ретельним розглядом в процесі схвалення ліків FDA, включаючи активне обговорення з нашими зовнішніми консультативними комітетами, важливу роль відігравали для нашого рішення схвалити цей метод лікування", – коментують в FDA.

"Кетамін не призначали хворим на депресію людям уже кілька десятиліть, тому рішення FDA можна вважати проривом в сучасній медичній практиці", – зазначає видання.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: