fbpx
Сьогодні
13:34 08 Бер 2019

Правоохоронці в Києві зупинили спробу перешкодити Маршу жінок

Було затримано щонайменше 2 представники правих організацій

На феміністичної акції "Марш жінок" в центрі Києва сталися сутички праворадикалів з силовиками. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з місця подій

На Михайлівській площі зібралося до сотні феміністок і підтримуючих їх громадян. Вони наполягають, що 8 березня – це день боротьби за права жінок. На противагу їм прийшло півтори сотні учасників правих організацій "Традиції і порядок" та "Братство".

Після провокації і що послідувала за нею сутички як мінімум двоє противників маршу було затримано. На даний момент вони знаходяться в автозаку.

Порядок на місці проведення акції забезпечують кілька сотень поліцейських і бійців Національної гвардії.

Рубрика нагадує, що провокації та перешкоджання мирним зібранням є правопорушенням в Україні. Такі дії підпадають під статтю 340 Кримінального Кодексу України про "Незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій" та карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Конституція України надає громадянам "право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування". Збори, мітинги, вуличні походи і демонстрації є формами безпосередньої демократії, які мають підтримуватися суверенною і незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, якою намагається стати Україна.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: