fbpx
Сьогодні
09:22 07 Бер 2019

У США максимально за 10 років зріс дефіцит торгового балансу

Фото REUTERS

Дефіцит зовнішньої торгівлі товарами та послугами США збільшився у минулому році на 12,5% і досягнув найвищого за останні 10 років показника – 621 млрд доларів.

Про це йдеться у звіті Міністерства торгівлі Сполучених Штатів, оприлюдненому 6 березня, передає DW.

Зазначається, що дефіцит став рекордним на тлі підвищення попиту на іноземні товари та торговельної війни з Китаєм.

"Минулого року через зміцнення долара та торговельну війну з Китаєм експорт зріс на 6,3% до 2,5 трильйона доларів, досягнувши найвищого рівня за весь час.

Одночасно на тлі значного зростання економіки, низького рівня безробіття та попиту на іноземні товари, імпорт збільшився на 7,5% до 3,12 трильйона доларів", – йдеться у повідомленні.

У грудні 2018 року дефіцит торгівлі в США збільшився на 9,5 млрд доларів і досягнув 59,8 млрд доларів – цей показник є найвищим з жовтня 2008 року.  У порівнянні з листопадом, дефіцит у грудні збільшився на 19 відсотків.

За даними Міністерства торгівлі, дефіцит торгівлі Сполучених Штатів з країнами ЄС зріс до 169,3 млрд доларів, з Мексикою – до 81,5 млрд доларів, з Китаєм – збільшився на 11,6% до рекордних 419,2 млрд доларів.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: