fbpx
Сьогодні
18:13 07 Бер 2019

У Чехії міністра розкритикували за інтерв’ю прокремлівському виданню

Інтерв'ю міністра промисловості і торгівлі Чехії Марти Новакової російському пропагандистському агентству Sputnik викликало критику соцмереж і деяких ЗМІ.

Про це повідомляє видання Aktualne.

Зокрема в інтерв'ю міністр заявила про "позитивний вплив" газопроводу "Північний потік-2" на Чехію.

"Гадаю, міністр не знає, що Sputnik це зброя у гібридній війні, яку Кремль веде проти нашої країни" – прокоментував інтерв'ю євро депутат від Чехії Яромір Штетіна.

Керівник напрямку "дослідження нових ЗМІ" в Карловому університеті Йозеф Шлерка наголосив, що Sputnik не належить до незалежних видань, а є офіційним пропагандистським каналом Росії.

"Він відбирає інформацію у чеських медіа для підтвердження того образу нашої країни, який будує російська пропаганда. Не думаю, що який-небудь політик має давати їм інтерв'ю, адже це послужить російській пропаганді" – сказав він.

Варто зазначити, що інтерв'ю Новакової вийшло незадовго до зустрічі прем'єра Чехії Андрея Бабіша з президентом США Дональдом Трампом, який виступає проти "Північного потоку-2".

Портал Sputnik чеською мовою працює з березня 2015 року. Директор чеського інституту з питань безпеки Ярослав Надь раніше називав Sputnik серед медіа, які поширюють дезінформацію і є джерелом пропаганди у Чехії.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: