fbpx
Сьогодні
19:04 07 Бер 2019

"Прослушка Зеленського": з’явилися нові деталі

У Службі безпеки України заявили, що не прослуховують кандидата у президенти Володимира Зеленського та звинуватили МВС у зриві спецоперації.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Служба безпеки України офіційно заявляє: повідомлення з боку керівництва МВС України та наближених до нього окремих народних депутатів щодо причетності СБУ до прослуховування кандидата у Президенти Володимира Зеленського є свідомим поширенням неправдивої інформації задля дискредитації української спецслужби", – йдеться у повідомленні.

У спецслужбі заявляють, що у МВС знали про спецоперацію, яка проводилась "на підставі ухвали апеляційного суду Києва та за погодженням з Генеральною прокуратурою відносно особи, яка обґрунтовано підозрюється контррозвідкою Служби безпеки України у державній зраді (стаття 111 КК України).

"Це призвело до розшифровування оперативно-технічних заходів та  зриву операції по документуванню злочинної діяльності в інтересах російських спецслужб. Керівництво МВС свідомо оприлюднило відео і фото спеціальної техніки, розкрило форми і методи роботи співробітників СБ України, чим навмисно допустило виток інформації з обмеженим доступом, нанесло шкоду національним інтересам держави", – наголошують в СБУ.

За вказаним фактом 6 березня Державним бюро розслідувань України розпочато кримінальне провадження.

"У рамках наданих повноважень та в установленому законами України порядку я готовий надати керівництву МВС України доступ до матеріалів цієї справи. Це дасть їм змогу особисто впевнитися у тому, що матеріали стосуються виключно документування факту державної зради конкретного громадянина України та не мають жодного відношення ані до В. Зеленського, ані до будь-якого іншого політичного діяча. Якщо їм вистачило совісті звинуватити Службу, хай знайдуть сміливість дізнатися правду, а потім спростувати свої безпідставні заяви та вибачиться перед громадськістю і співробітниками Служби безпеки України", – зазначив голова СБУ Василь Грицак.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: