fbpx
Сьогодні
14:42 07 Бер 2019

"Неповага до влади" відтепер правопорушення в Росії

Держдума РФ прийняла резонансний законопроект про блокування в інтернеті матеріалів, що ображають суспільство, державні символи та інститути влади Росії.

Про це повідомляє ТАСС.

Відзначається, що в документі визначено "порядок обмеження доступу до інформації, що виражає в непристойній формі, яка ображає людську гідність і громадську мораль, явну неповагу до суспільства, держави, офіційних державних символів РФ, Конституції РФ або органів, що здійснюють державну владу в РФ".

За даними видання, при виявленні в інтернеті подібних матеріалів генеральний прокурор РФ або його заступники будуть звертатися в Роскомнагляд з вимогою заблокувати ресурс, поки інформація не буде видалена.

Повідомляється, що провайдер буде зобов'язаний негайно проінформувати власника інформаційного ресурсу про необхідність видалити "протиправні матеріали", і якщо інформація не буде видалена протягом доби, то сайт буде заблокований.

У виданні додали, що також Держдума ввела штрафи за образу державних символів та інститутів.

Так за "поширення в інформаційно-телекомунікаційних мережах, в тому числі в мережі Інтернет" матеріалів, які ображають суспільство, держсимволи і інститути влади на перший раз може загрожувати штраф в розмірі від 30 тис. до 100 тис. рублів.

При повторному порушенні штрафні санкції зростуть до 100-200 тис. рублів, а в разі стійкого рецидиву (більше двох разів) – до 200-300 тис. рублів і вже з можливістю арешту на 15 діб в якості альтернативи.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: