fbpx
Сьогодні
21:45 06 Бер 2019

Відмивання російських грошей: Нідерланди вивчають можливу причетність своїх банків

Прокуратура Нідерландів оцінює інформацію щодо можливих ознак участі голландських банків в мережі з відмивання грошей, через яку вивели мільярди євро з Росії.

Про це повідомляє Reuters.

Проект з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) опублікував витік документів з детальним описом транзакцій на суму понад $470 мільярдів, відправлених через 1,3 мільйона переказів від 233 000 компаній.

Голландський журнал de Groene Amsterdammer, що входить до групи OCCRP, стверджує, що голландські банки ING, ABN Amro і Rabobank обробили сотні мільйонів євро у вигляді неналежних платежів. Акції ING і ABN Amro впали після появи цієї інформації.

"Ми отримали ознаки участі голландців. Це привернуло нашу увагу, і зараз ми оцінюємо всю інформацію", – заявила прес-секретар прокуратури Маріке ван дер Молен, додавши, що прокурори будуть узгоджувати свої висновки зі своїми колегами в інших країнах.

"Це міжнародна головоломка, яка повинна бути вирішена на міжнародному рівні", – додала вона.

У вересні минулого року банк ING був оштрафований на рекордні $900 млн. за нездатність виявляти кримінальне використання рахунків протягом багатьох років.

Представник ING Реймонд Вермейлен заявив, що банк завжди серйозно ставиться до таких звинувачень, але не може коментувати конкретні деталі.

ABN Amro заявив, що не має ніякого відношення до названого в розслідуванн банківського відділення, яке було куплено Royal Bank of Scotland в 2008 році.

Нагадаємо, иіжнародне розслідування виявило, як мережa офшорів отримувала гроші від компаній, пов'язаних з масштабною аферою. Йдеться про російського олігарха Рубен Варданяна, колишнього голову інвестиційного банку "Тройка Діалог".

Мережа цих компаній була створена "Тройкою" для обслуговування клієнтів, багато з яких відносяться до російської еліти. Вони використовувалися для переміщення коштів по всьому світу, як в бізнес-цілях, так і для особистого користування.

Рубен Варданян і його партнери 2011 року заробили 1 млрд доларів, продавши "Трійку" державному російському Сбербанку.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: