fbpx
Сьогодні
11:34 06 Бер 2019

Соболєв заявив про можливе незаконне збагачення суддів Конституційного суду

Народний депутат Єгор Соболєв заявив, що його джерела в Конституційному суді України повідомляють про можливе незаконне збагачення його глави Станіслава Шевчука.

В інтерв'ю Радіо НВ він анонсував розслідування можливого зловживання службовим становищем голови КС із залученням незалежних українських журналістів.

"Я думаю, що багато суддів Конституційного суду, включно з головою – Станіславом Шевчуком, просто рятували свою шкуру і своє майно [скасовуючи статтю про незаконне збагачення, – Ред.]. Бо ніхто з них не міг би пояснити зараз детективам НАБУ і прокурорам САП, звідки в них нові статки", – зазначив Соболєв.

Нагадаємо, Конституційний Суд України прийняв рішення про визнання такою, що не відповідає основному Закону, статті 368-2 Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.

У свою чергу в НАБУ зазначили, що змушені закрити справи про незаконне збагачення. Введення нової статті про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення виключає відновлення закритих розслідувань, оскільки закон зворотної сили не має.

Всесвітній банк і G7 назвали "великою поразкою" в боротьбі з корупцією рішення Конституційного суду.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: