fbpx
Сьогодні
20:11 06 Бер 2019

РНБО доручила Кабміну зробити закупівлі в сфері оборонки більш прозорими

Кабінету міністрів України під час засідання Ради національної безпеки та оборони було доручено ініціювати внесення змін до Закону України "Про державне оборонне замовлення" у частині підвищення рівня прозорості державних закупівель.

Про це передає прес-служба РНБО.

Як повідомили у прес-службі РНБО, Кабінету міністрів України доручено підвищити рівень прозорості та посилити контроль з боку держави за діяльністю Державного концерну "Укроборонпром", і залучити фахівців з країн-членів НАТО до роботи Наглядової ради ДК "Укроборонпром".

"Уряду доручено розглянути питання щодо створення центрального органу виконавчої влади для забезпечення реалізації державної військово-промислової політики та управління об'єктами державної власності у відповідній сфері.

Доручено також ініціювати внесення змін до Закону України "Про державне оборонне замовлення" у частині підвищення рівня прозорості державних закупівель, зокрема, формування державного оборонного замовлення у формі відкритих даних, за виключенням вузької номенклатури оборонної продукції, що містить ознаки державної таємниці", — йдеться у повідомленні.

"У ході виконання ДОЗ необхідно надавати перевагу продукції, роботам та послугам оборонного призначення вітчизняного походження, та пріоритетності залучення національних виробників-постачальників до виконання державного оборонного замовлення", — наголосив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: