fbpx
Сьогодні
14:22 06 Бер 2019

Кабмін затвердив розділення ДФС на 2 структури, у Мінфіні вже прокоментували

Кабінет міністрів затвердив положення про податкову та митну служби.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в цю середу.

У грудні 2018 року уряд вирішив розділити Державну фіскальну службу на Державну податкову та Державну митну служби на два окремих центральних органи виконавчої влади.

Передбачається, що Державна податкова служба буде реалізовувати податкову політику. Державна митна служба в свою чергу буде відповідати за дотримання митного законодавства.

Як зазначається у пояснювальній записці до проекту постанови, основна мета — врегулювати діяльність цих двох служб, визнати їхній правовий статус, основні права та обов'язки працівників.

"Прийняття проекту постанови дасть змогу створити умови для повноцінної реалізації новоствореними службами своїх функцій у сфері податкової і митної політики", — зазначається у пояснювальній записці.

Міністерство фінансів України прокоментувало постанову уряду, якою затверджені положення про Державну податкову і Державну митну служби.

Затвердження положень про кожну із служб є необхідною передумовою проведення прозорого конкурсу для призначення  керівництва, передає прес-службу Мінфіну.

"Положення дозволить створити умови для повноцінної реалізації новоствореними службами своїх функцій у сфері податкової та митної політики", – сказав заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

Відповідно до положення, Державна податкова служба є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС. Діяльність Державної податкової служби спрямовується і координується Кабінетом міністрів через міністра фінансів.

Положення закріплює, що Державна митна служба є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну митну політику, державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування митного законодавства. Діяльність Державної митної служби спрямовується та координується Кабінетом міністрів через міністра фінансів.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: