fbpx
Сьогодні
13:55 06 Бер 2019

Франція планує ввести податок для ІТ гігантів

Під нове регулювання підпадають близько 30 найбільших інтернет-компаній. Податок знадобився, щоб IT-бізнес, який заробляє мільярди без відкриття офісів по всій країні і найму десятків тисяч співробітників, не отримував несправедливої ​​переваги.

Про плани введення нового податку для інтернет-гігантів в інтерв'ю Le Parisien оголосив міністр фінансів Франції Бруно ле Мер.

Як передає Bloomberg, з 1 січня 2020 року близько 30 компаній, в тому числі кілька французьких, будуть платити до 5% з виручки в країні, що принесе в казну додатково близько 500 млн євро на рік.

Ле Мер вказав, що завдяки інтернет-продажам левова частка доходу припадає на країну реєстрації бізнесу, хоча по факту компанії працюють по всьому світу.

Міністр також згадав про плани брати податок з таргетованої на Францію реклами та перепродажу персональних даних.

У зв'язку з тим, що нова схема торкнеться перш за все американських компаній, Ле Мер уточнив, що обговорював план з колегою з США Стівеном Мнучіним, і той запевнив, що законопроект не суперечить двостороннім угодам про оподаткування.

Восени минулого року Франція збиралася легалізувати ICO за умови сплати податків. А в Сан-Франциско обговорювали додатковий соціальний збір з IT-гігантів на фінансування нічліжок.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: