Укроборонпром прокоментував розслідування про розкрадання в оборонці

В Укроборонпромі назвали маніпулятивною інформацію журналістів Bihus.info про семикратне підвищення ціни на прилади для Ан-26.

У прес-службі державного концерну зазначили, що за договором з іноземним замовником, у двох літаках мали встановити по три нові висотоміри, виготовлені не пізніше 2015 року. Але в українських авіапідприємств їх не знайшли. 

"Єдиною компанією, яка погодилось доставити ці вироби, було ТОВ АН-Сервіс. Їх було перевірено фахівцями ДП 410 завод ЦА і представниками замовника. Інших фактів імпорту в Україну таких приладів (випуску після 2014 року) офіційно не зафіксовано", – йдеться в повідомленні.

В Укроборонпромі відмовились коментувати питання доставки приладів, оскільки "підприємства концерну не надавали послуги з логістики".

Але при цьому концерн назвав "категорично некоректним" твердження журналістів щодо вартості товарів "без повного розуміння ними усіх нюансів формування митної вартості".

"Про оптимальну ціну закупки свідчить те, що країна-замовник придбала ці прилади саме в української сторони, а не безпосередньо у виробника – РФ, яка є її партнером у Митному союзі і могла запропонувати власну ціну", – додали у прес-службі Укроборонпрому.

У концерні також додали, що їхній прибуток за цією поставкою "був не меншим від рентабельності усього контракту", а сам контракт мав загальну вартість близько $6 мільйонів і дав роботу "декільком тисячам працівників авіабудівної галузі України".

Нагадаємо, у першій частині розслідування журналістів програми Bihus.Info йдеться, що член РНБО Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор Укроборонпрому Павло Букін причетні до корупційної схеми з виведення з української оборонки близько 250 млн гривень.

Як стверджується, вони організували постачання оборонним підприємствам контрабандних деталей з РФ, а також з українських військових частин за цінами, завищеними в 2-4 рази.

У третій частині журналісти розповіли про роль Олега Гладковського в корупційній схемі.

За даними Bihus.Info, директор Укроборонпрому Павло Букін віддав на "розпил" угрупуванню Гладковського-Жукова міжнародний контракт із закупівлі висотомірів вартістю в 14 млн грн, завищений у 5-7 разів.

Йдеться про шість висотомірів початковою вартістю менш ніж $90 тис. (менш ніж 2,5 млн грн). Їхня вартість після продажу через фірму-прокладку з ОАЕ зросла у 5-7 разів.

Ігор Гладковський, який фігурує в розслідуванні Bihus.Info, відкинув всі звинувачення і пригрозив журналістам судом.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Свіжі дописи

  • Новини

У британській розвідці проаналізували намагання рф провести першу мобілізацію на окупованій частині Запорізької області

Розвідувальна спільнота Великої Британії проаналізувала наміри російської федерації провести військовий призов на окупованій нею частині… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

У Повітряних силах розповіли, чи зможуть працювати у тандемі зі старою українською авіацією винищувачі F-16 

Разом зі старішими моделями української авіації, такими як Су-27 та МіГ-29, американські багатофункціональні винищувачі F-16… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: українські інженери створили запальні боєприпаси для скидання з дронів

Група волонтерів-розробників Wild Hornets виготовила запальні боєприпаси, призначені для скидання з БПЛА. Про це пише Рубрика,… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

ОСУВ “Хортиця”: у районі Часового Яру на Донеччині ворог зосередив до 25 тисяч військових

У районі Часового Яру Донецької області ворог зосередив до 25 тисяч особового складу. Про це… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

До обміну полоненими “всіх на всіх” закликав Україну та росію Вселенський Патріарх

За принципом "всіх на всіх" закликав Вселенський Патріарх Варфоломій до обміну полоненими між російською федерацією… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ показали, як під Бахмутом розписували писанки на Великдень

Українські військові показали, як розписують писанки Великдень 2024 під Бахмутом. Адже такі душевні традиції, які… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.