fbpx
Сьогодні
11:41 05 Бер 2019

Укроборонпром прокоментував розслідування про розкрадання в оборонці

В Укроборонпромі назвали маніпулятивною інформацію журналістів Bihus.info про семикратне підвищення ціни на прилади для Ан-26.

У прес-службі державного концерну зазначили, що за договором з іноземним замовником, у двох літаках мали встановити по три нові висотоміри, виготовлені не пізніше 2015 року. Але в українських авіапідприємств їх не знайшли. 

"Єдиною компанією, яка погодилось доставити ці вироби, було ТОВ АН-Сервіс. Їх було перевірено фахівцями ДП 410 завод ЦА і представниками замовника. Інших фактів імпорту в Україну таких приладів (випуску після 2014 року) офіційно не зафіксовано", – йдеться в повідомленні.

В Укроборонпромі відмовились коментувати питання доставки приладів, оскільки "підприємства концерну не надавали послуги з логістики".

Але при цьому концерн назвав "категорично некоректним" твердження журналістів щодо вартості товарів "без повного розуміння ними усіх нюансів формування митної вартості".

"Про оптимальну ціну закупки свідчить те, що країна-замовник придбала ці прилади саме в української сторони, а не безпосередньо у виробника – РФ, яка є її партнером у Митному союзі і могла запропонувати власну ціну", – додали у прес-службі Укроборонпрому.

У концерні також додали, що їхній прибуток за цією поставкою "був не меншим від рентабельності усього контракту", а сам контракт мав загальну вартість близько $6 мільйонів і дав роботу "декільком тисячам працівників авіабудівної галузі України".

Нагадаємо, у першій частині розслідування журналістів програми Bihus.Info йдеться, що член РНБО Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор Укроборонпрому Павло Букін причетні до корупційної схеми з виведення з української оборонки близько 250 млн гривень.

Як стверджується, вони організували постачання оборонним підприємствам контрабандних деталей з РФ, а також з українських військових частин за цінами, завищеними в 2-4 рази.

У третій частині журналісти розповіли про роль Олега Гладковського в корупційній схемі.

За даними Bihus.Info, директор Укроборонпрому Павло Букін віддав на "розпил" угрупуванню Гладковського-Жукова міжнародний контракт із закупівлі висотомірів вартістю в 14 млн грн, завищений у 5-7 разів.

Йдеться про шість висотомірів початковою вартістю менш ніж $90 тис. (менш ніж 2,5 млн грн). Їхня вартість після продажу через фірму-прокладку з ОАЕ зросла у 5-7 разів.

Ігор Гладковський, який фігурує в розслідуванні Bihus.Info, відкинув всі звинувачення і пригрозив журналістам судом.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: