fbpx
Сьогодні
10:03 05 Бер 2019

У Дніпрі з'явиться перший в історії монастир ПЦУ

Священний Синод Православної церкви України 4 березня провів друге засідання, під час якого, зокрема, ухвалили утворення Управління Переяславсько-Вишневської єпархії на чолі з митрополитом Олександром (Драбинком).

Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

Під час засідання Синоду прийняли рішення направити листа голові УГКЦ щодо служінь у Софії Київській. У листі, зокрема, йдеться, що "протягом тисячоліття Собор Святої Софії Київської був і залишається кафедральним собором православних Київських першоієрархів".

Синод вважає за корисне "зберегти щодо богослужінь у Святій Софії Київській той порядок, який склався дотепер і позитивно сприймається в українському суспільстві, не провокуючи полеміки чи розділень".

Крім цього, архиєреї ухвалили звернення стосовно президентських виборів в Україні, текст якого опублікують найближчим часом.

Синод також благословив відкриття та реєстрацію першого в історії ПЦУ монастиря – Благовіщенського жіночого монастиря за адресою: м. Дніпро, вул. Рилєєва, 36.

На засіданні Синоду погодили текст типового статуту для парафій ПЦУ та ухвалили утворення Управління Переяславсько-Вишневської єпархії на чолі з митрополитом Олександром (Драбинком).

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: