fbpx
Сьогодні
19:50 05 Бер 2019

ЗМІ назвали одразу декількох технічних кандидатів, які працюють проти Тимошенко

"Українська правда" назвала топ-10 найяскравіших технічних кандидатів у президенти, які не розраховують на перемогу, але можуть працювати на інших претендентів у боротьбі за президентське крісло.

Серед них 4 – явно налаштовані на те, щоб зменшити електоральну підтримку Юлії Тимошенко як однієї з лідерки передвиборчих перегонів.

1. Юлія Литвиненко – тележурналістка, ведуча програм на каналі "Інтер", TVi, NewsOne. Останній рік вона працювала на телеканалі "Прямий", який належить оточенню Порошенка та цілеспрямовано "мочить" усіх конкурентів президента.

 Юлія Литвиненко

Які ознаки того, що ця кандидатка – технічна? З огляду на нульові шанси Литвиненко очолити державу сумнівно, що журналіст може дозволити собі викинути на вітер 2,5 мільйони гривень застави, які вносить кандидат у президенти і які залишаються на балансі держави в разі програшу.
Найбільше запитань у Литвиненко до Юлії Тимошенко, яку журналістка-кандидатка в президенти навіть викликала на дебати. Найпалкіше вона критикує ЮВТ через газові угоди з РФ часів її прем'єрства, натякаючи на добрі відносини Тимошенко з Володимиром Путіним.
Ще один важливий нюанс – прізвище Литвиненко співзвучне з Тимошенко, причому обидві носять одне і те саме ім'я – Юлія.

2. Юрій Тимошенко донедавна був членом фракції "Народний фронт", але через намір йти у президенти без погодження з рідною політсилою, його жорстко вигнали з лав "фронтовиків".
Повний тезка Юлії Володимирівни потрапив у парламент у 2014 році за підтримки "Нарфронту". До того чоловіка мало що пов'язувало з політикою: він працював маляром, водієм, але потім воював на Донбасі у складі Нацгвардії, що й допомогло його політичній кар'єрі.

Юрій Тимошенко

Які ознаки того, що цей кандидат – технічний? Юрій Тимошенко виглядає типовим кандидатом-клоном. Його прізвище й по батькові повністю збігаються з прізвищем та ініціалами Юлії Тимошенко.

3. Ольга Богомолець – українська лікарка-дерматолог, має власну клініку дерматології і косметології. До Ради пройшла, як депутат від "БПП", є головою парламентського комітету з питань охорони здоров'я.

Ольга Богомолець

Які ознаки того, що ця кандидатка – технічна? Кандидатка у президенти ніколи особливо не виступала проти дій Порошенка та не мала претензій до його політсили в публічному просторі.
За даними останніх соціологічних опитувань, Богомолець на виборах може не набрати навіть одного відсотка підтримки виборців. Серед тих, хто точно визначився і голосуватиме, зараз підтримати її кандидатуру готові лише 0,7% українців.
Причиною участі депутатки на цих виборах може бути протистояння з Юлією Тимошенко. А точніше – можлива спроба "розмити" електорат Юлії Володимирівни.
Вони обидві орієнтуються на виборця, який з одного боку спокійно ставиться до гендерної рівності, а з іншого – хоче бачити жінок при владі.
Якщо звернути увагу на передвиборчі кампанії обох кандидаток, то впадають в очі аж надто прості рішення і обіцянки.
Зачасту Богомолець підбирає риторику, схожу до риторики Юлії Володимирівни, у частині соцполітики. Обидві обіцяють доступну страхову медицину, справедливі тарифи, нову пенсійну реформу та покращення умов ведення бізнесу.

4. Сергій Каплін очолює "Соціал-демократичну партію України", до Верховної Ради пройшов за списками БПП.

Сергій Каплін

Які ознаки того, що цей кандидат – технічний? Джерела УП вже давно пов'язують Капліна з колишнім главою АП, а тепер палким опозиціонером Сергієм Льовочкіним.
Наочним свідченням цього може бути постійна присутність кандидата-соціаліста на телеканалі "Інтер", що належить Льовочкіну та Дмитру Фірташу. На цих виборах "соціаліст" може відбирати голоси відразу в обох конкурентів – Юлії Тимошенко та Олега Ляшка.
У своїй передвиборчій кампанії кандидат чітко переймає меседжі Тимошенко. Наприклад, не встигла вона пообіцяти зниження ціни на газ вдвічі, як по Києву з'явилися білборди Капліна, де він обіцяє зменшити ціну на газ аж в чотири рази. Паралельно соціаліст тролить Тимошенко банерною кампанією в інтернеті з меседжем: "Не вона, а він підніме мінімальну зарплату".
Що стосується Ляшка, то складається враження, що Льовочкін колись брав Капліна під опіку, аби створити повного клона Олега Валерійовича. Каплін схожий на Ляшка своєю напускною енергійністю і безмежним популізмом, заграванням із сільським електоратом, навіть зовнішньо – обоє носять червоні краватки та темні костюми.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: