fbpx
Сьогодні
20:26 05 Бер 2019

"Створив свій світ": Карпюк написав листа з російської в'язниці

Ув'язнений у РФ за сфабрикованими звинуваченнями українець Микола Карпюк написав із Володимирського централа листа українській активістці у Ризі Тетяні Лазді.

Про це Лазда повідомила "Укрінформу", передавши копію листа.

"Отримала сьогодні листа з Володимирського централу від політв'язня Миколи Карпюка. Вражена його витримкою і силою духу. Адже у нього термін 22,5 роки. А пройшло лише 5 років", – розповіла Лазда.

Політв'язень розповів, що перебуває в камері один і не скаржиться на умови утримування та ставлення співробітників в'язниці.

"Умови утримування в мене нормальні, ставлення співробітників гуманне. Є бібліотека, читаю наявні книги. Я замовляю газету і журнали (метафізика, научпоп). А утримуюсь у камері один. Хто тут перебуває – не знаю", – написав Карпюк.

лист Карпюк

Українець зазначив, що перебував один більшу частину відбутого терміну.

"Створив свій світ і разом зі Святим Отцем, який перебуває в мені, в ньому існую. Телевізор не працює, інформації дуже мало", – пише Карпюк.

За словами політв'язня, йому надходить багато листів – із України, Росії, Білорусі, Австралії, Канади, США, Ізраїля, країн Європи. Йому також написала матір політв'язня Євгена Панова. Карпюк зазначив, що через брак поштових марок не може вчасно відповісти всім.

Миколу Карпюка засудили в РФ до 22,5 років за сфабрикованими звинуваченнями у злочинах проти федеральних військ під час першої чеченської війни. Разом із ним у цій справі проходить інший український політв'язень – Станіслав Клих, якого засудили до 20 років позбавлення волі.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: