fbpx
Сьогодні
22:35 05 Бер 2019

США розглядають можливість додаткових поставок летальної зброї Україні

Верховний головнокомандувач об'єднаних Збройних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапарротті заявив, що США розглядають надання додаткової летальної зброї Україні для протистояння морській агресії Росії після інциденту в районі Керченської протоки.

Про це він заявив на слуханнях у комітеті Сенату Конгресу США у справах збройних сил, повідомляє портал U.S.News.

Голова комітету запитав, чому, незважаючи на дозвіл Конгресу, США до сих пір надавали летальну допомогу Україні лише в одному випадку, коли йшлося про протитанкові ракети Javelin.

Скапарротті, який ще є командувачем європейського командування США сказав, що США роздумують про посилення снайперських можливостей українських військових. Однак, за його словами, будь-яким поставкам має передувати обговорення серед політиків.

Він також розділив стурбованість комітету щодо модернізації російського флоту.

"Мене не дуже влаштовує позиція стримування, яку ми маємо в Європі", – сказав Скапарротті, коли його запитали про сили і ресурси США для стримування Росії.

У цьому контексті генерал висловився за посилення українського флоту.

"Нам потрібно вивчити їх морський компонент, їхній флот" – зазначив він, додавши, що у зв'язку з анексією Криму Україна втратила велику кількість кораблів, і згадавши про захоплення українських кораблів Росією в листопаді минулого року.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: