fbpx
Сьогодні
10:40 05 Бер 2019

ПЦУ не прийматиме ліквідовану у Львові парафію греко-католицької церкви

Це питання обговорювалось під час засідання Синоду ПЦУ, розповів керівник інформаційного правління архієрей Євстратій Зоря.

Під час зборів парафіян у церкві був присутній архиєрей Дрогобицько-Самбірської єпархії ПЦУ владика Яків (Макарчук). Під час свого виступу владика Яків спілкувався з парафіянами про перехід до Православної церкви, повідомляє ZAXID.NET.

Водночас Євстратій Зоря запевнив що владика Яків, попри те, що був присутній на зборах, не приймав жодного рішення про прийом громади до ПЦУ. За словами Євстратія, присутність єпископа була неправильно оцінена групою вірян.

"За його [владики Якова] словами, його просто запросили прийти подивитися. Він цю парафію не приймав і ніяких рішень не робив, тим більше, що це не є територія, на якій він може здійснювати якусь канонічну діяльність. У Львові є дві єпархії, які належать до нашої Церкви: одну єпархію очолює митрополит Макарій, іншу – митрополит Димитрій. Вони заявили, що цієї громади не приймали", – заявив Євстратій (Зоря).

За словами Євстратія (Зорі), предстоятель Епіфаній особисто заявив про неможливість прийняти ліквідовану парафію Стрітення Господнього до православної церкви.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: