fbpx
Сьогодні
12:18 05 Бер 2019

Гіркін розповів, як його у 2014 році благали замість Слов'янська захопити Одесу

Російський найманець Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив, що тільки завдяки його диверсійній групі сепаратисти Донбасу змогли провести незаконний "референдум" щодо створення "ДНР".

Про це він розповів на прес-конференції в Саратові, передає  "Остров".

Відповідаючи на запитання одного з присутніх, чому в Одесі і в Харкові не відбулися "референдуми", подібні до тих, що були імітовані в Донецьку і Луганську, Гіркін відповів, що їх не було кому захищати.

"Насправді "референдумів" в Харкові та Одесі не було тільки по тій причині, не було кому їх захищати", – розповів він.

За словами терориста саме його диверсійна група зуміла забезпечити силове прикриття "голосування" в Донецькій області. "У Донецьку, якби наші групи не зайшла, моя, конкретно, то, напевно, все б сталося по харківському або одеському сценарію", – підкреслив він.

Гіркін розповів, що диверсійний рейд на Донбас у квітні 2014 року було для нього не єдиним варіантом: розглядалася ідея вторгнення російських бойовиків в Одеську область.

"У мене був вибір: йти на Одесу або на Донецьк. У мене були делегати з Донецька і були делегати з Одеси. Причому, вони зверталися не до мене особисто (мене тоді толком ніхто не знав), а до Аксьонова, а Аксьонов їх переправляв до мене. Мене майже на колінах благав представник Одеси йти на Одесу. Але вибачте, маючи такі крихітні сили, діяти далеко від російських кордонів, я не наважився…", – сказав він.

Саме через "беззахисність" одеських або харківських сепаратистів, впевнений він, на цих територіях не провели фейкові "референдуми".

"Нікому було захищати – там все придушили в корені, в зародку…", – резюмував Гіркін.

Нагадаємо, 12 квітня 2014 року, у Слов'янськ із загоном російських диверсантів з території Росії увійшов тоді мало кому відомий Ігор Гіркін (Стрєлков). Його ДРГ захопила міські відділення поліції і СБУ, а сам Гіркін оголосив себе "в.о. командувача ополченням ДНР". Пізніше він зізнався, що без його загону кровопролитна війна в Україні не почалася б.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: