fbpx
Сьогодні
16:07 05 Бер 2019

Еко-винахід: на Закарпатті створили пристрій для переробки скла у пісок

Федір Митрук, сільський головa Косівської Поляни, що нa зaкaрпaтській Рaхівщині, змaйструвaв млин, який перетворює скло будь-якого типу у чистий квaрцевий пісок.

Зa його словaми, тaкий мехaнізм може зa годину переробити близько 1 тонни скляних твердих побутових відходів, повідомляють Новини Закарпаття.

«Мехaнізм простий. По суті, він складається із рухомих молотків. Щоб не витрачати багато часу і коштів, я використав готовий барабан із колеса (його можна знайти серед металобрухту). Єдина вартісна річ, це звичайний електродвигун на 4 кВт. 900 обертів двигуна цілком достатньо, щоб перемолоти скло», – каже сільський голова.

Отриманий з викинутих скляних пляшок пісок можна використовувати з користю – для підсипання доріг, розрівнювання майданчиків, для бруківки тощо.

«Я навіть бачив, що його можна ефективно використовувати на полях. Трава нормально проростає. Я вірю, що в нас буде багато тонн матеріалу і з часом я пропонуватиму пісок для виготовлення бетону, різних будівельних сумішей».

Зупинятися на переробці скла Федір Митрук не збирається. Наступне, що він прагне втілити в життя – переробку пластику. Єдине, що зміниться в механізмі: не молотковий принцип подрібнення матеріалу, як зі склом, а ріжучий.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: