fbpx
Сьогодні
09:02 04 Бер 2019

Вибори-2019: стало відомо, скільки українців збираються проголосувати у Варшаві

Станом на сьогодні майже півтисячі громадян України подали у столиці Польщі заяви про включення до списків виборців перед президентськими виборами в Україні.

Про це розповіла керівник консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Криса, повідомляє Укрінформ.

За її словами, громадяни України, які тимчасово проживають за кордоном і в день виборів перебувають на території Польщі, можуть написати заяви про зміну виборчої адреси.

Керівник консульського відділу повідомила, що станом на сьогодні 486 осіб написало заяви про включення до списків виборців

Світлана Криса додала, що до списків виборців за кордоном включають осіб, які перебувають на тимчасовому або постійному консульському обліку. Станом на сьогодні на консульському обліку у Варшаві перебуває близько 15 тис. громадянУкраїни, а загалом по країні – 30 тис. громадян.

Український дипломат закликала усіх громадян України, які не перебувають на консульському обліку, але мають бажання проголосувати на президентських виборах, прийти до консульських установ і заповнити відповідну анкету.

У Польщі це можна зробити у генконсульствах України в Любліні та Кракові, консульстві у Гданську та консульському відділі посольства у Варшаві.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: