fbpx
Сьогодні
21:37 04 Бер 2019

В Ірландії продають безлюдний острів із старовинним зруйнованим монастирем

В Ірландії виставили на продаж безлюдний острів, на якому є зруйнований монастир 7-го століття та покинутий котедж без водопроводу та електрики.

Невідома приватна особа хоче отримати 1,4 мільйона доларів за острів, розташований в 3,2 кілометра від регіону Коннемар на заході Ірландії, передає CNN.

Люк Спенсер, що займається продажем, повідомив, що потенційний покупець може жити в покинутому котеджі, відремонтувавши його, але є шанс отримати згоду влади на будівництво нового будинку. Розташований на острові зруйнований монастир 7-го століття не продається, бо належить ірландському департаменту навколишнього середовища.

Зазначається, що загальна площа острова — 80 акрів, тобто близько 323 748 квадратних метрів. За словами продавця, пішки треба близько години, аби дійти з одного кінця острова до іншого.

Спенсер розповів, що на острові багато прісноводних озер та велика кількість птахів: чайок, буревісників та інших. Археологічні розкопки показали, що перші поселення людей з'явилися тут близько 3 тисяч ровів тому. На думку продавця, острів зацікавить захисників природи, бо він перебуває в особливій захисній зоні Євросоюзу.

Продавець також наголосив, що покупцю доведеться купити собі гелікоптер або катер, щоби була можливість добиратись до острова.

За словами Спенсера, продаж острова «викликав великий інтерес» серед потенційних покупців зі США та Великої Британії.

Зазначимо, що з 1969 до 1998 року острів належав ірландському поету Річарду Мерфі.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: