fbpx
Сьогодні
16:03 04 Бер 2019

Постанову Кабміну про ціни на газ визнали незаконною, - суд

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправною та нечинною постанову Кабінету міністрів №315 від 27 квітня 2016 року, якою, в тому числі, визначався порядок формування ціни на природний газ для потреб населення.

Про це у понеділок повідомляє Судова влада.

Позов у 2016 році подала Юлія Тимошенко та ГО "Тарифна мобілізація".

"Такий тривалий строк розгляду справи пов'язаний, зокрема, зі зміною складу колегії суддів у зв'язку закінченням їх повноважень щодо здійснення правосуддя, що зумовило здійснення розгляду справи з початку, призначенням у справі судових експертиз та загальним навантаженням на суддів з розгляду адміністративних справ", – сказано у повідомленні.

Зазначається, що суд ухвалив таке рішення у зв'язку з порушенням урядом порядку прийняття оскаржуваної постанови в частині її погодження з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства та Державною регуляторною службою України, оприлюднення проекту постанови та інше.

В суді заявили, що це призвело до усунення від участі у прийнятті оскаржуваного рішення значного кола заінтересованих осіб.

"Вказані порушення були визнані судом суттєвими та такими, що свідчать про недотримання при прийнятті даної постанови вимог нормативних актів, що мають вищу юридичну силу", – йдеться у повідомленні.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: