Новини

Поліція знайшла прослушку біля офісу Зеленського, в СБУ виправдовуються

Біля офісу кандидата в президенти Володимира Зеленського поліція виявила елементи апаратури для прослуховування.

Так прокоментував міністр внутрішніх справ Арсена Аваков знахідку правоохоронців, про яку повідомила прес-служба столичної поліції.

"Поліція Києва виявила під офісом кандидата в президенти Володимира Зеленського елементи апаратури прослуховування. Ведеться розслідування", – цитує міністра Департамент комунікації МВС.

У свою чергу, екс-радник Авакова і нардеп Антон Геращенко написав, що "пристрої прослуховування, які знайшли сьогодні в офісі кандидата в президенти Володимира Зеленського, – спеціального призначення".

"Цю техніку не можна купити в Інтернеті чи на базарі. Вона продається лише суб'єктам оперативно-розшукової діяльності, які мають ліцензію, що видається СБУ", – заявив Геращенко, який часто озвучує закриту інформацію правоохоронців.

"Таку ж техніку, того ж виробництва, 4 роки тому незаконно встановили в кабінеті заступника міністра МВС Сергія Чеботаря", – додав він.

Геращенко припустив, що "Україна стоїть на порозі свого Уотергейту" – скандалу з прослуховуванням політичних опонентів.

При цьому Служба безпеки України заявляє, що знайдена поліцією апаратура для прослуховування належить їй, але слухала СБУ не кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Про це йдеться в офіційному коментарі, поширеному на офіційній сторінці відомства у Facebook.

"СБУ дійсно здійснює оперативно-технічні заходи у місті Києві за адресою Білоруська,26. Ми відповідально заявляємо, що ці заходи ніяк не пов'язані з жодним із кандидатів у президенти України або їх оточенням", – йдеться в заяві.

За вказаною адресою не зареєстровані офісні приміщення, до яких мають відношення кандидати.

В СБУ наполягають, що всі дії відбуваються на підставі ухвали суду стосовно особи, яка жодним чином не пов'язана з виборчою кампанією.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Свіжі дописи

  • Новини

П’єса-феєрія “Лісова пісня” Лесі Українки вийшла італійською

"Лісова пісня" (Il canto della foresta) Лесі Українки вийшла італійською мовою. У найбільшому італійському видавництві… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Смертельний інцидент у Німеччині: загиблими були військові на реабілітації

Громадяни України, яких було вбито в Німеччині, були військовослужбовцями. Вони проходили медичну реабілітацію. Про це… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Генштаб: протягом доби на фронті було зафіксовано 112 бойових зіткнень

Найбільше ворожих атак було на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Загалом на фронті протягом доби було… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Справжнє везіння: українські науковці показали, як стрибає горбатий кит в Антарктиці

Українські полярники показали стрибок молодого представника горбатих китів в Антарктиці. Хоча стрибають вони нерідко, однак… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

В Україні планують до кінця 2024 року запустити реєстр порушень міжнародного гуманітарного права

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій має намір уже до кінця цього року запустити… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У запорізькому цирку зірвалися з висоти неповнолітні гімнасти: поліція встановлює обставини

Двоє неповнолітніх гімнастів у Запорізькому державному цирку під час виконання номера зірвалися з 3-метрової висоти… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.