fbpx
Сьогодні
20:51 04 Бер 2019

Перехід під Майданом може перетвориться на "простір хай-тек"

Київська міська адміністрація планує повністю оновити підземний перехід під Майданом Незалежності.

Про це повідомив Вечірній Київ керівник департаменту благоустрою Тарас Панчій.

«Поки є такі ідеї: зробити там музей в переході, оформити й розмістити світлини стародавнього, старого й сучасного Києва за формулою "що було на окремих ділянках міста в різні часи і що є зараз"», – розповів він.

«Друга ідея – зробити простір під Майданом у стилі хай-тек, залишивши там мінімум потрібних закладів – маленьких кафе, обмінних та інформаційно-туристичних пунктів, магазинів із сувенірами», – повідомив Панчій.

Торік у переході прибрали частину МАФів і провели невеликий ремонт, який коштував 800 тисяч гривень. Зараз тут поновилася стихійна торгівля. У КМДА також звертають увагу, що в «трубі» ночують і переховуються від негоди бездомні. Що буде з ними після ремонту – у адміністрації не повідомляють.

Наразі балансоутримувач – районне шляхоексплуатаційне управління – збирає предпроектні пропозиції для реконструкції переходу. Департамент економіки та інвестицій проведе конкурс на кращий проект.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: