fbpx
Сьогодні
08:59 04 Бер 2019

Опозиційна ліберальна Партія реформ перемогла вибори в Естонії

Фото Etcetera Media

Опозиційна ліберальна Партія реформ перемогла на парламентських виборах в Естонії.

Про це пише AFP.

За результатами підрахунку 98,5 відсотків голосів, очолювана колишнім депутатом Європарламенту Каєю Каллас, Партія реформ набрала 29 відсотків, значно випередивши партію прем'єр-міністра Юрія Ратаса "Центр", що набрала 22,8 відсотка.

При цьому ультраправа Консервативна народна партія (EKRE) набрала майже в два рази більше голосів ніж на попередніх виборах – 17,8 відсотка.

Дві інші партії, які в даний час перебувають у коаліції з Ратасом, соціал-демократи і консервативна Isamaa (Союз Вітчизни Res Publica), відповідно, отримали 9,9 відсотка і 11,4 відсотка голосів.

Обидві вони можуть об'єднатися в парламенті з "Центром" або з Партією реформ.

Каллас, яка наполягала на тому, що "EKRE – це не вибір для нас",  сказала громадському мовнику ETV, що її партія "залишає на столі всі варіанти коаліції", додавши, що у її партії є "серйозні розбіжності з Центром в трьох областях: оподаткування , громадянство і освіта".

Що стосується Ратаса, то коли його запитали, чи розглядає "Центр" можливість стати молодшим партнером по коаліції, він сказав "звісно", але відмовився уточнювати з ким.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: