fbpx
Сьогодні
16:29 04 Бер 2019

Активісти вимагають від Порошенка звільнити Гордєєва

Ініціатори спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" вимагають, щоб президент Петро Порошенко звільнив з посади голову Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва через його ймовірну причетність до вбивства активістки.

Про це 4 березня повідомляється на сторінці спільноти у Facebook.

"Звільняйте Гордєєва з посади. Інакше ви, Петро Порошенко, – один з тих хто покриває це страшне та резонансне вбивство", – зазначили активісти.

Зокрема, у соцмережі активісти заявили, що підтримують рішення звільнити Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Водночас, вони стверджують, що Гордєєв є одним із замовників вбивства Гандзюк.

"Вам комфортно, що Гордєєв, партієць Блоку Петра Порошенка та ваш підлеглий у президентській вертикалі, не просто допустив в області серію нападів, але й замовив той, яких закінчився смертю", – йдеться в дописі активістів.

"Ви, правда, хочете дочекатись офіційних підозр та оприлюднення нової шокуючої інформації щодо замовників та назавжди лишитись тим, хто покривав до останнього херсонських нелюдів?", – зазначають в спільноті.

Звинувачення про причетність до організації вбивства активістки на адресу Гордеєєва та голови Херсонської облради Владислава Мангера висунув батько Гандзюк – Віктор.

Батько активістки назвав партію кандидатки в президенти Юлії Тимошенко "Батьківщина", до складу якої входив Мангер, і партію Порошенка "партіями вбивць".

Мангер після звинувачень Гандзюка заявив, що припиняє членство в "Батьківщині" на час розслідування, а 9 лютого його виключили з партії та рекомендували піти з облради.

В інтерв'ю "Українській правді" Мангер заявив, що Гандзюк мала конфлікти з різними владними структурами і навіть з Порошенком, але у Порошенка пізніше спростовували.

Щодо Гордєєва, то генпрокурор Юрій Луценко запевнив, що доказів його причетності до скоєння злочину немає.

Водночас слідство перевіряє на причетність до нападу заступника Гордєєва Євгена Рищука.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: